Sterckx | Industriële automatisatie

Sector:

Sterckx produceert excellent en consistent champignonsubstraat met respect voor mens en omgeving.

Project:

Sterckx besloot om de composteringsafdeling te voorzien van een nieuwe elektrische installatie, bestaande uit volledig nieuwe borden met nieuwe automatisering en HMI.

De compostering bestaat uit twee delen. Allereerst het mengen van de grondstoffen en onderverdelen in bunkers. Daarnaast uit het mengen uit verschillende bunkers om zo over te gaan naar de pasteurisatie. Dit kan aanzien worden als 2 fysieke installaties met telkens hun eigen transportbanden en mengbak.

De twee fysieke installaties moeten met elkaar kunnen communiceren en parameters uitwisselen. De communicatie gebeurt met verschillende PLC's en de besturing ervan met een centraal HMI. De installatie bevat ook externe sturingen.

VDZ werkte samen met Sterckx het concept uit en selecteerde het materiaal. Omwille van de ouderdom van de huidige elektrische installatie zijn bepaalde ongekende gegevens door onze engineers ter plaatse in kaart gebracht. Eenmaal het concept was vastgelegd, en alle componenten gekend waren, werd overgegaan tot opmaak van werklijsten.

In onderling overleg nam de klant zelf het initiatief om de kabels te voorzien. De klant deed de opmetingen en deze werden doorgegeven om dan een kort elektrisch schema op te stellen.

Voor de PLC-programmatie had de klant een lastenboek opgesteld die de verschillende werkingen, mogelijkheid tot ingeven parameters en overzichten voor HMI beschreef.

Doordat er geen stilstand mogelijk was werd er in fases overgeschakeld met communicatie naar de oude borden van de installatie. Door nauwe samenwerking met de klant van begin tot einde zijn we tot een perfect eindresultaat gekomen die voldoet aan de wensen van de klant in combinatie met de werkwijze van VDZ.

 

#Industriële automatisatie  #scada #bordenbouw

VDZ - SCADA
Ook behoefte aan industriële automatisatie?

Neem vrijblijvend contact