Lemahieu Group | Laagspanning

Sector: hout

Lemahieu Group nv, een familiebedrijf bestaande uit Lemahieu (houtimport), Lempan (platenimport) en 50% van de joint venture van LDCwood biedt een compleet assortiment houtproducten uit voorraad leverbaar aan.

Aan de basis van houtimportbedrijf Lemahieu ligt een ambachtelijke aannemerij- en schrijnwerkerij-activiteit die begin vorige eeuw werd opgezet. In 1932 stapte de tweede generatie in Kortrijk in de import van hout, initieel voornamelijk afkomstig uit Frankrijk. Onder impuls van de derde generatie worden de activiteiten in 1976 van Kortrijk naar de Gentse havenzone overgebracht. Daar had Houtimport Lemahieu in 1964 zijn eerste activiteiten opgestart. In de tweede helft van de jaren ’70 richtte Lemahieu ook in Antwerpen een vestiging op. In 1984 werden de activiteiten naar Oostende uitgebreid.

In Oostende verzorgt Lemahieu zijn productie-activiteiten. Die bestaan uit loonwerk voor derden en maatwerk, zoals het voorbereiden van hout voor de assemblage van blokhutten of de productie van terrasplanken of zwembadprofielen.

 

Project

Voor een uitbreiding en reorganisatie van de activiteiten in de schaverij van Lemahieu werd na een grondige analyse en vermogensmetingen van de huidige verdeelborden en bestaande cabine beslist om een compleet nieuwe  laagspanningsverdeling uit te werken. Dit doen ze in combinatie met een uitbreiding van 60% meer vermogen.

Om het nieuwe vermogen efficiënt en correct te verdelen over de 42.000 m² beschikbare ruimte werden op 3 locaties nieuwe Schneider Prisma verdeelborden geïmplementeerd door het team van VDZ. Alle bestaande onderliggende borden werden aan een inspectie onderworpen en - indien noodzakelijk - opgewaardeerd conform de huidige kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Op deze manier heeft Lemahieu voor al zijn productie activiteiten zoals o.a.

  • impregneerstations
  • drenkstations
  • droogovens
  • CNC bewerkingscenters
  • zaagwerk
  • schaafwerk

het noodzakelijke vermogen, met een selectieve betrouwbaarheid.

 

#laagspanning #bordenbouw #vermogensuitbreiding

 

Ook uw laagspanning vernieuwen?

Neem vrijblijvend contact