LDCwood | Laag- en hoogspanning

Sector: hout

Lemahieu Group & Decolvenaere hebben een solide reputatie opgebouwd en hechten veel waarde aan kwaliteit van het hoogste niveau. Daarom bundelen deze houtimporteurs hun krachten in LDCwood, een 50/50 joint venture die zich specialiseert in het thermisch modificeren van hout – onder de noemer Thermowood®.

Tijdens het ThermoWood®-productieproces wordt gebruik gemaakt van hitte, stoom en water. Deze hittebehandeling brengt ook bepaalde chemische veranderingen van het hout met zich mee, waardoor een duurzaam en stabiel product gecreëerd wordt.

Project

Voor de implementatie van dit project in Oostende kwam Lemahieu aankloppen bij het team van VDZ.

Er werd een plan van aanpak opgemaakt met op het programma: het bekabelen en implementeren van alle noodzakelijke elementen om thermische houtbehandeling mogelijk te maken: verschillende droogovens, een waterbehandeling & een boiler room.

VDZ verzorgde van zijn kant de stroomvoorziening van al deze elementen door implementatie van een nieuwe hoogspanningscabine, een nieuw genormeerd Prisma laagspanningsbord en de bekabeling.

Anderzijds werd VDZ ook de taak toegewezen om alle noodzakelijke overkoepelende technieken in goede banen te leiden. Daarbij werden o.a. hanteerinstallaties, elektrische tracing, verlichting en het beheer van het afvalwater aan het project toegevoegd.

Om de verscheidene partners in de toekomst vlot service te laten leveren op de diverse installaties werd door VDZ een expansie van het bestaand netwerk uitgewerkt, via nieuw geplaatste fiber verbindingen.

#hoogspanning #laagspanning #uitbreiding #bordenbouw  #datanetwerken

LDCWood - VDZ
Ook een uitbreiding voor uw hoog- of laagspanning?

Neem vrijblijvend contact