Delinco | industriële automatisatie

Sector: Vlas

Delinco is een vlasbedrijf gelegen te Zulte waar men al jarenlang vlas verwerkt. Door de jaren heen is het bedrijf van een eenvoudig vlasverwerkingsbedrijf geëvolueerd tot een grote fabriek waar men de vlasstengel zo optimaal mogelijk wil benutten.

 

Project:

De vlaswereld is een bloeiende sector en er wordt voortdurend gestreefd naar betere vlasverwerkende machines. In de zomer van 2019 is de vlaslijn bij Delinco zowel elektrisch als mechanisch volledig vernieuwd. VDZ zat rond de tafel met de constructeur van de machine om te bespreken welke vernieuwingen er zijn aangebracht en welke elektrische wijzigingen dit met zich meebrengt.

Het team van VDZ heeft een concept en planning uitgewerkt voor het ombouwen van de verouderde elektrische materialen en de nieuwe bijkomende zaken om een minimale stilstand te bekomen.

Eenmaal het concept vast lag, kon er worden overgegaan tot het voorbereiden van de ombouwschema’s. Hierna werden alle onderdelen besteld zodat er zo snel en efficiënt mogelijk kon worden overgegaan tot bouwen van de vele kasten die vernieuwd moesten worden. Tegelijk konden onze PLC-programmeurs beginnen met de programmatie van de PLC’s, want ook op dit niveau werd de software volledig vernieuwd.

Eenmaal de geplande stilstand werd ingezet gingen onze installateurs aan de slag om alles elektrisch uit te schakelen en de kabels van de machine te verwijderen. Zo kon de oude vlasinstallatie probleemloos worden weggenomen.

Vervolgens werd de nieuwe machine mechanisch geïnstalleerd en kon VDZ overgaan tot het monteren van de nieuwe montage en het trekken van de kabels. Terwijl er mensen bezig waren met deze werken werden de kasten omgebouwd naar de nieuwe hardware en stap voor stap aangesloten met de nieuwe kabels.

Na het opstarten van de stuurspanningen kon er worden overgegaan tot een I/O test en proefdraaien. Deze testen zijn essentieel voor een vlotte en probleemloze inproductiestelling.

#bordenbouw  #industriële automatisatie  #engineering

VDZ - Delinco
Ook nood aan industriële automatisatie?

Neem vrijblijvend contact