Decoutere | Industriële verlichting

Sector: metaal

Decoutere is een familiebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de sector van profielen. Ze kennen hun roots in de serrebouw, maar bouwden hun specialisatie geleidelijk om naar de productie van koudgewalste profielen.

Project

In 2019 kwam Decoutere bij VDZ terecht om hun verouderde verlichtingsinstallatie bij te werken naar de huidige standaard. Het team van VDZ ging van start met een nauwkeurige en uitgebreide lichtstudie om de werknemers een optimale verlichte werkplaats te bezorgen. Naast de LED-verlichting voor de werkplaats is er ook een doorloopverlichting voorzien met noodverlichting.

Decoutere wou in productie blijven tijdens de werkzaamheden. VDZ zorgde voor een passende oplossing. Op een centrale plaats in het bedrijf werd een nieuwe schakelkast voorzien om de volledige aansturing te doen. Deze centrale plaats is van cruciaal belang omdat het over grote afstanden gaat. Hierbij zorgde VDZ voor de correcte kabelberekening.

Na de engineeringsfase ging VDZ met de uitgewerkte elektrische schema’s aan de slag om over te gaan naar de uitvoering. Onze installateurs deden de nodige montage voor de nieuwe kabels, verlichtingsarmaturen en bedieningen. In het VDZ-atelier werd er ondertussen al begonnen aan de bouw van de nieuwe elektrische kast. Op deze manier kon VDZ zorgen voor een vlekkeloze overgang. De nieuw geplaatste LED-armaturen brengen een aanzienlijke besparing op de elektriciteitsfactuur met zich mee. Met een bijhorend SCADA kunnen de medewerkers de verlichting nazien en bedienen.

 

#bordenbouw #industriële verlichting #scada #bekabeling #relighting

VDZ - Decoutere
Ook behoefte aan industriële verlichting?

Neem vrijblijvend contact