Alltech | Industriële automatisatie

Sector: Agrarisch

De Ster is een industriële drogerij voor landbouwproducten, nevenproducten en probiotica in de voedingsindustrie. Ze drogen er elk jaar 50.000 ton producten zoals maïs, gistcelwanden en bakkersgist, die dan als veevoeder gebruikt worden.

Het bedrijf beschikt momenteel over vijf drooginstallaties. Naast het drogen in loondienst worden ook eigen producten zoals probiotica, eiwitten en natte korrelmaïs gedroogd. 

 

Project

Na het succesvol realiseren van voorgaande automatiseringsprojecten voor De Ster werd VDZ het automatiseren van 2 nieuwe drooginstallaties toevertrouwd.

Het aangeleverde product is afkomstig van de productie van gistextracten uit gist die dienen als smaakstoffen voor soepen en sauzen. Na het centrifugeren blijven de gistcelwanden als suspensie over waarna het product gepasteuriseerd wordt. De installatie door het team van VDZ omvat het drogen van dit product tot een bruikbaar product in veevoeder als probiotica. Dit is een natuurlijke vervanger van antibiotica, die nu in het veevoeder verboden zijn.

VDZ staat in voor de volledige implementatie van de automatisatie: engineering, schema, bordenbouw, installatie en programmatie.
Voor lokale operatoren is de installatie op HMI beschikbaar, voor een gecentraliseerde opvolging is gebruik gemaakt van een - door VDZ ontworpen - SCADA applicatie.

#engineering #industriële automatisatie  #bordenbouw  #bekabeling #dflex-SCADA

VDZ - Industriële automatisatie
Ook nood aan industriële automatisatie?

Neem vrijblijvend contact